Editie 2015

De ScanCoveryTrial editie 2015 stond mede in het teken van een uniek bezoek aan Spitsbergen. Spitsbergen is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee. Via de prachtige Atlantic Road in west Noorwegen en een overnachting in Trondheim, zijn we dwars door het zeer bosrijke Zweden gereden. Een behoorlijke dag etappe waarbij de temperatuur de min 30 graden Celsius heeft aangetikt.

Aangekomen in het Finse Yllas hebben de deelnemers kunnen genieten van een extra rustdag alvorens er de dag erop werd gevlogen naar Spitsbergen. De organisatie heeft voor deze unieke reis exclusief een Boeing 737 met 189 zitplaatsen geboekt. De dag op Spitsbergen was bijzonder. Het is winter op Svalbard, en rondom de hoofdplaats van deze archipel in de ijselijke Barentsz-zee (die wij als Spitsbergen aanduiden) is het permanent duister. ’s Nachts en overdag. Van november tot eind februari zijn de ruim drieduizend inwoners van de Noorse nederzetting verstoken van daglicht. Alleen bij volle maan fleurt Spitsbergen een beetje op in het donker.

De terugreis werd een ware uitputtingsslag. Met name de extreme gladheid in Polen veroorzaakte een behoorlijke oponthoud.

Vanwege het 1e lustrum heeft de organisatie de deelnemers extra getrakteerd op een verblijf in de Duitse hoofdstad Berlijn. Met een exclusief diner op grote hoogte (Fernsehenturm) hebben we de vijfde ScanCoveryTrial editie afgesloten. De Fernseheturm is met zijn 368 meter de hoogste toren van de stad. Op 203 meter hoogte is het uitzichtplatform te vinden waar onze deelnemers van een heerlijke maaltijd hebben genoten.

De afstand

Tijdens de editie 2015 werden circa 7.000 km afgelegd door de teams en de organisatie.

Teams

Aan de editie 2015 werd door 88 teams deelgenomen.

De landen

Ook tijdens de editie 2015 werden weer een groot aantal landen aangedaan zoals blijkt uit onderstaand overzicht.
Nederland
Duitsland
Denemarken
Zweden
Noorwegen
Finland
Estland
Letland
Litouwen
Polen
Duitsland

 

Uitslagen

Positie Nummer Team Punten
1 90 Dementie | Pieter de Boer en Eveline van Opstal
2 61 Friends of RMDC 2 | Christian Gaasbeek en Edwin Sprong
3 14 Giddy Up Go 6 | Erik Jan Maters en Pim Maters