Het Zuiderlicht


Rijders:
Mario Sigmans & Arjan van der Spank
Auto
Porsche Cayenne

Heeft meegedaan met:

Het team

Team Het Zuiderlicht naar de Noordkaap

Arjan van der Spank en Mario Sigmans gaan samen een grote avontuurlijke tocht maken. Zij gaan samen deelnemen aan de ScanCovery Trial. Deze tocht gaat in één week tijd kris kras door het prachtige Scandinavië. Tijdens die week rijden zij ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius.

Over Arjan en Mario:
Mario Sigmans is directeur bij Fluidra SIBO in Veghel, het bedrijf dat hij 25 jaar geleden zelf heeft opgericht. SIBO is een groothandel die gespecialiseerd is in producten voor vijver, zwembad en beregening (www.SIBO.nl).
Arjan van der Spank is General Manager bij VGE International in Son. Dit bedrijf maakt UVC apparatuur voor desinfectie van water en lucht.
Vanuit deze werkzaamheden hebben zij elkaar leren kennen en hebben veel overleg en regelmatig samen op reis. Tijdens een van die momenten kwam dit avontuur ter sprake en hebben Arjan en Mario besloten om samen mee te doen. Zij rijden de ScanCoveryTrail met de auto van Mario, die grondig zal worden voorbereid voor deze avontuurlijke tocht.

Aan dit grote avontuur is een goed doel verbonden. Team Tijs van Stichting Stofwisselkracht! We combineren ons avontuur met een goed doel, de strijd tegen stofwisselingsziekten.

De voorbereidingen en avonturen van Team Het Noorderlicht zijn te volgen op de facebookpagina’s https://www.facebook.com/TeamhetZuiderlicht/?ref=br_rs en https://www.facebook.com/teamtijs/
Sponsoren

VGE International BV

Combineren van onze passie voor water en techniek

VGE is in 1982 gestart en in ruim 35 jaar tijd is VGE International uitgegroeid tot een specialist in UV-C apparatuur en filters voor diverse branches, waaronder de zwembad-, vijver- en industriële markt.

Export naar meer dan 70 landen
Als producent van UV-C apparatuur en filters, levert VGE vanaf industrieterrein Ekkersrijt in Son (Eindhoven) kwalitatief hoge producten voor een eerlijke prijs. We exporteren onze producten naar meer dan 70 landen wereldwijd. De klantenkring van VGE bestaat uit groothandelaren, grootwinkelbedrijven en private labelklanten. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we een eigen afdeling Productontwikkeling, die met regelmaat nieuwe hoogwaardige producten introduceert. Duurzaamheid, energiebesparing en milieuvriendelijkheid staan centraal in het ontwikkelings- en productieproces.

De producten van VGE zijn bekend onder de merknamen Blue Lagoon, Xclear, VGE Pro en Aetaire.

www.vgebv.nl


SIBO Fluidra Netherlands BV

Sinds de oprichting in 1993 is SIBO uitgegroeid tot een gespecialiseerde distributeur van vijver-, zwembad-, zwemvijver-, beregeningsproducten en aansluitmaterialen. Met ons pakket ‘Professional Water Products’ bedienen we een brede kring van installateurs, detaillisten en webshops in meer dan 50 landen.

Als eigentijds bedrijf besteden we veel aandacht aan innovatie en doorontwikkeling. Naast dat we premium distributeur zijn van vele bekende merken, produceren en ontwikkelen we zelf producten onder de merknaam AquaForte. Voorbeelden hiervan zijn de UltraBead Beadfilter en de UltraSieve voorfilter.

Sinds 2016 maakt SIBO deel uit van de Fluidra Group

Het hoofdkantoor en distributiecentrum van SIBO Fluidra Netherlands B.V. is gevestigd in Veghel.

www.sibo.nl


Het goede doel

Stofwisselkracht Team Tijs
Team Tijs is opgezet door de ouders van Tijs, Emmy en Frans van Ras (neef van Arjan), en zijn tante Jolanda van Sleeuwen, met als doel meer bekendheid te geven aan stofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor Stichting Stofwisselkracht voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Tijs, geboren in 2006, lijdt aan de ongeneeslijke stofwisselingsziekte Sanfilippo, type A. Hij groeide op en ontwikkelde zich als een gewone peuter. Maar naar aanleiding van, wat op zichzelf staande probleempjes leken, werd nader onderzoek gedaan en werd tenslotte bij hem op 3,5 jarige leeftijd de ongeneeslijke stofwisselingsziekte Sanfilippo gediagnosticeerd. Dit betekende dat Tijs al zijn tot dan toe geleerde vaardigheden zou verliezen en waarschijnlijk niet volwassen zal worden. Inmiddels kan Tijs kan niet meer praten, is hij niet zindelijk en is zijn verstandelijk vermogen achteruitgegaan tot dat van een kind van 5 à 6 maanden. Tijs is een hele vrolijke jongen die vreselijk kan schaterlachen en dagelijks geniet van het bewegen en spelen in zijn snoezelkamer en buiten op de trampoline. Helaas kan hij door zijn ziekte niet spelen met andere kinderen van zijn leeftijd, niet sporten en ook niet naar een gewone school. Tijs zal niet meer beter worden maar hopelijk komt er een tijd dat kinderen met een stofwisselingsziekte gewoon kunnen opgroeien en oud worden. Ook zij hebben recht op een (beter) leven!

http://www.stofwisselkracht.nl/evenementen/86-team%20tijs/8010498-team+het+zuiderlicht+naar+de+noordkaap