Historie

Editie 2016

Op 2 januari startten alle deelnemers op het terrein van Vredestein in Enschede.

Tijdens de editie 2016 hebben de deelnemers genoten van een boottocht van Fjordline, waarop ze de 24 uurs rit startten. Ze reden van de haven naar Vilhelmina, waar ze een aantal rondjes op een prachtig ijsmeer mochten rijden. Na het bezoek aan het ijsmeer mochten ze verder naar het hotel in Arvidsjaur.

De dag hierop sliepen de deelnemers in Hammerfest, van waaruit ze ’s ochtends weer vroeg vertrokken naar de Noordkaap. Hier kwamen zij in konvooi aan.

Na het verlaten van de Noordkaap gingen de deelnemers onderweg naar Levi, om hier van een vrije dag te genieten. Tijdens deze dag hebben de deelnemers met de sneeuwscooter gereden, met de huskyhonden gereden of gerelaxt.

#levifinland #snowmobile #finland #Scanct #cold -33 !

A photo posted by Sander Janson (@jansonsander) on

De dag erop waren ze weer klaar voor een mooie tocht die eindigde in het Radisson Blue Senator Hotel in Lubeck, ons finish hotel. Hier werden, onder het genot van een heerlijk diner, de winnaars bekend gemaakt.

De winnaars voor de sportklasse waren de mannen van Team 9: Ford Wensveen en voor de tourklasse waren de winnaars de mannen van Team 51: Jaap & Sjirk.

De volgende ochtend mochten alle deelnemers rustig terugrijden naar Beckum in Nederland om hier verwelkomt te worden door familie, vrienden en andere ScanCoveryTrial volgers.

Uitslagen

Positie Nummer Team Punten
1 (Sportklasse) 9 Ford Wensveen
1 (Tourklasse) 51 Jaap&Sjirk