Goede doelen 2019

De ScanCoveryTrial zet zich elk jaar in voor verschillende goede doelen. Voor de editie 2019 heeft de ScanCoveryTrial twee gratis inschrijvingen gedoneerd aan verschillende goede doelen. Door middel van deze gratis inschrijvingen kunnen deze goede doelen niet alleen meer bekendheid genereren maar indirect ook extra inkomsten vergaren. Daarnaast worden eventuele donaties afkomstig van onze sponsoren en deelnemers, voorafgaand en tijdens de ScanCoveryTrial één op één gedoneerd aan het specifieke goede doel. De goede doelen tijdens de ScanCoveryTrial editie 2019 zijn:

Stichting Sravana

‘Als het einde nadert en tijd steeds kostbaarder wordt’

Stichting Sravana biedt palliatieve, terminale zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. De zorg wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers.

Als het einde nadert en tijd steed kostbaarder wordt, is kwaliteit van leven niet langer alleen meer te bereiken met medicatie en techniek. Dan worden aandacht en liefde minstens zo belangrijk. De vrijwilligers van Srvana weten dat. Daarom laten ze zich bij het bieden van zorg leiden door de eigen wensen en behoeften van de gast, zijn familie en/of naasten. Het woord Sravana is dan ook niet zomaar gekozen. Het is afkomstig uit het Sandkriet en betekent: luisteren, innerlijk luisteren. Zo luisteren dat de ander zich begrepen voelt.

Stichting Sravana krijgt subside van de overheid. Deze subsidie dekt echter slechts 60 procent van de totale kosten. Daarom is Sravana steeds op zoek naar donateurs en sponsors. Want alleen dankzij de financiële medewerking van velen, kan Sravana haar belangrijke werk doen.

Voor meer informatie: www.sravana.info

Make-A-Wish Nederland

‘Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt’

Make-A-Wish geloofd in de kracht van een wens. Daarom vervullen zij de liefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstige ziekte.

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jongen patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan. Make-A-Wish zet alles op alles om zoveel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen zij niet alleen. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke wens krijgt het kind een positieve boost.

Make-A-Wish Nederland is erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF is de toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Ruim 500 goede doelen laten zich door het CBF toetsen op strenge kwaliteitseisen. Aan deze Erkende Goede Doelen kunnen donateurs gerust geven.

Voor meer informatie: www.makeawishnederland.org